logo2001.GIF (5095 bytes)
AANVRAGEN INFORMATIE PLATBODEM
home Leer varen met uw platbodem op binnenwater, IJsselmeer of Waddenzee. Manoeuvreren, zeilen, reven, kluiver, katten, gijen, zwaardbediening, bakstagen, ankeren, droogvallen.
PlatbodemDroog.jpg (16491 bytes) MANOEUVREREN
Varen begint en eindigt altijd met manoeuvreren en ook onderweg komt het vaak voor. Slecht uitgevoerde manoeuvres kunnen letsel, schade en een nare sfeer aan boord veroorzaken. Om dat te voorkomen moeten schipper en bemanning over voldoende kennis en vaardigheid beschikken.

Volgens haar beproefde methode leert MASTER SAILING u onder alle omstandigheden uw schip onder controle te hebben. Achteruitvaren, aanleggen en afvaren aan hoger- en lager wal, box in en uit, keren in nauw vaarwater. Werken met lijnen, springen, zwaarden, anker, schroef en roer.

U vaart daarna met zelfvertrouwen en rust en in goede sfeer de box of sluis in en uit, ook bij harde wind en met weinig bemanning.

ZEILEN
Zeilen met een platbodem is, vooral bij veel wind, hard werken geblazen voor de bemanning. Bediening van roer, schoten van grootzeil, fok en kluiver, zwaarden en bakstagen vragen kracht maar vooral handigheid.

Als u het zeilen al beheerst, kan MASTER SAILING u in een dag de beginselen van het zeilen met een platbodem leren.

Denk daarbij aan het veilig hijsen en strijken van het grootzeil met de zware giek en de gaffel, het zetten van fok en kluiver, het reven van de zeilen, katten en gijen en zeiltrim. Maar ook het bedienen van de schoten, zwaarden en de bakstagen en aan het omgaan met de kluiverboom.

Leer goed en veilig oploeven en afvallen, overstag gaan en gijpen .

Tijdens de instructie heeft de instructeur ook aandacht voor uw schip en kan hij u nuttige tips geven.

 

Wadvisser.jpg (9667 bytes) WADDENZEE
De Waddenzee is bij uitstek vaarwater voor de platbodem. Verken de mooiste prielen en kreken, val droog en geniet van de Waddeneilanden.

Lees verder...

 

GEEN EIGEN SCHIP ?
En u wilt met een platbodem leren varen op binnenwater of IJsselmeer of met een platbodem naar de Waddenzee ?

Ook dan kan MASTER SAILING u van dienst zijn. We kunnen u helpen bij het huren van diverse goed uitgeruste platbodems, van eenvoudige Schouwen tot en met luxe Lemsteraken.  In overleg met u verzorgen wij dan een instructieve en/of toeristische zeiltocht op maat.

Vraag om meer informatie !

AANVRAGEN INFORMATIE

home

Master Sailing
Tel 0592 - 541 352
Gsm 06 54 337002
Fax 0592 - 543 715

e-mail: info@mastersailing.nl